Elämyssafari Raja-Jooseppi
Kuningasravun pyynti

Poroajelut
Porotilaohjelma:
Käymme porotilavierailulla Inarinsaamen ja Tunturisaamen syntyperäisten Maarit ja Into Paadarin porotilaohjelmissa. Suoritamme poroajokortin ja kahvistelemme tai lounastamme pihapiirissä olevassa ohjelmakodassa. Samalla kotimuseokäynti.


JR-Giantilla on siivet???
On tietenkin. Vesitaso tai helikopteri - tarvittaessa ja perilläoloaika pitenee.
Nauti kesästä, vapaasta ja lomasta. Siirry kohteeseen vaikka lentäen.JR-Giantin opastuksella lennämme mm. kalaan, metsälle. Lentokuljetukset Ivalosta, Inarista, Sevetistä, Enontekiöltä ja Kilpisjärveltä.
Veneily
Inarijärvellä, käymme katsomassa Ukonkiveä, saamelaisten uhripaikkaa, kunnioittaen sen menneisyyttä, historiaa, veneilemme ikuisen jään Jääluolaan sen arvoitukselliseen viileyteen, katsomme upeaa Kasarinselkää, sen rannattomuutta ja lukuisia karuja saaria. Nautimme saarten tulipaikoissa nokipannukahvia, JR-Giantin eväitä ja palanpainiketta unohtamatta.

Jäämeriuinti
Veneilemme kokovuodenaikaisesti sulalla Jäämerellä. Sen hyisessä kylvyssä talviaikaan on mahdollisuus uida ja kellua.
Jäämerensafariin lisätilauksena saatavana moottorikelkat.
Kamtschatkan jättiläisravun pyynti
Useita vuosia sitten karkasi kasvatusta varten tuotu Kamtschatkan jättiläisrapu Venäjän atomivoimalan rikkoontuneesta lauhdevesialtaasta Jäämereen. Nimen Ryssänrapu se sai tästä. Sen myötä alkoi valtava jättiravun lisääntyminen, joka on levinnyt jo Varangin vuonon koko vesialueelle. Varsinaista pyyntilupaa ei ole vaan sitä pyydetään Norjan valtion antamalla "lisenssillä". Norjalaisittain kuningasravun arvo alkaa olla yksissä kalastuksen kanssa.

<<- Kuningasravunpyynti

Nähtävyyksiä
Rajajooseppi:
Käynti EU:n äärirajoilla Venäjän vastaisen Suomen rajavyöhykkeen sisällä.
Uskomaton tarina Raja-Joosepin elämänvaiheista.
Raja-Jooseppi, Suomen ja Venäjän valtakuntien rajalla.
<<- Elämyssafari Rajajoosepissa

 

Raja-Joosepin tarina!!!
Jooseppi Juhonpoika Sallila, huijari vai pyhimys? Mitä Parkanon mies pakeni? On olemassa KOLME TARINAA, vain YKSI NIISTÄ ON TOSI ! Mikä oli ystävänä tulleen Paavon kauhea kohtalo? Tiesikö Joosepin jalkavaimo Tilda liikaa? Mihin murtui Kolttien jumalusko? Mitä paljasti entinen rajamies ja miksi? Joosepin aarrekätkön paikka, selvännäkijän kertomus ja karttapiirros! Joosepin ruokakätköt... miksi? Tildan miehentappo, oliko Tildan omatunto puhdas, mitä hän pelkäsi? Merkillinen puupaalu pihalla! Loikkareiden opas vai etappimies? Kenelle kuuluu Joosepin maat? Eikö Suomen laki ylläkkään Luttojoelle saakka?

Kokemuksia

Revontulet:
Samaan aikaan revontulten leikitellessä taivaankannella, sähköisten varauksien purkautuessa ritinällä ja kohisten kuin tuuli puiden latvoissa, elämän syntymisen ja syntyvyyden parhaimpia aikoja, luoden rakkauden ja rakastelun uusia ulottuvuuksia perinteisen käyttäytymisen lisään.
Täysikuu:
Kuunloiste päivättömässä yössä, sen kylmähkö valo vahvoine varjoineen luo uskomatonta tunnelmaa talviseen luontoon. Täydenkuun hulluuden saavuttaminen, öiden valvominen ja ihmismielen hurmaantuminen tunturiyön kuuntaian loisteessa, unohduksen syliin...
 
 

Savukalaa...maistuis varmaan sullekin


 

Kunpa huominen ei olisi uusi eilinen, tänään elän vain Sinulle ja itselleni.

Jos et ole kohdannut vastoinkäymisiä, et tunne voimiasi.

Korpit lentää parvessa kotka liitää yksin.

Maior pars meliorem vicit
enemmistö kyllä voittaa parhaimmiston.


Revontulikuva: Pertti Turunen

Palvelut:
-kuljetukset elämyksiin, varaukset ohjelmiin, pääsyliput
<<- SIVUN ALKUUN TOIMINTAKALENTERI ->>
<<- www.jr-giant.fi LÄHETÄ POSTIA ->>
 
TULOSTA SIVU ->>
JR-Giant