NUOTTAKALASTUS INARIJÄRVELLÄ
Sovitun ryhmän kanssa ajetaan Ivalosta autokuljetuksella Inarijärven Veskoniemen satamaan. Inarijärvelle tarvitaan lämpimät, tuultapitävät vaatteet kesälläkin, ilman mukaan sadevarustus varalle. Nuottaus tehdään yhdessä tai kahdessa ryhmässä, kalastajat saavat itse oppaiden johdolla vetää nuottaa. Vedetään yksi tai kaksi apajaa. Saadusta saaliista valmistetaan rannassa tulilla lounas, rantakalaa.

Satamassa puetaan ylle kelluntatakki. Kumisaappaat on hyvät, mutta ilmankin pärjää esim. vaelluskengissä. Avomoottoriveneellä kuljetetaan henkilöt nuottauspaikalle. Kalastajat viedään neljän hengen ryhmissä nuottauspaikalle, ajomatka n.30min. Nuottausta varten on etukäteen tuotu nuotta, nuottauslautta, veneet ja rantakalan valmistusta varten valmistusvälineet. Mahdollinen kalansaalis perataan ja valmistellaan rantakalalounasta varten.


Ajan salliessa voidaan vielä vetää toinen apaja, jonka jälkeen siirrytään saaren tai mantereen rantaan tulille.
Tulilla on kokki joka ryhtyy valmistamaan rantakalalounasta. Itse voi loimuttaa kalaa tulilla ja hiilloksella. Rantakalalounaan jälkeen nautitaan juotavaa, kahvia, teetä ym. Illan saavuttua palaamme venekuljetuksella satamaan, josta autokuljetuksella Ivaloon ja majoituspaikkaan.

<<- KALASTUS
<<- KALASTUSELÄMYKSIÄ INARIJÄRVI

<<- www.jr-giant.fi