KUNINGASRAVUNPYYNTI
Matkalle lähdetään Ivalon lentokentältä, Saariselältä tai sopimuksenmukaisesta majoituspaikasta Pohjois-Norjaan Neideniin, Näätämöjoen rannalle.
Ajamme Sevettijärven ja Suomen Näätämön kautta Janne Sivertsenin Fjellstua majoituspaikkaan. Fjellstualla majoitumme, ruokailemme ja saunomme Taimi ja Kåre Sivertsenin huomassa.
Neidenissä nähtävyys: Neidenfoss köngäs, lohen käpälänheittokuoppa ja pieni ortodoksinen St. Georg´in kappeli Neidenin jokitörmällä.
Meripyyntimatkalle herätys varhain Norjan aikaa ja aamupala. Valmistautuminen Jäämerelle. Bussimatka n.20 km Mikkelsnesin satamaan.
Lähdetään Norjalaisella veneellä Jäämerelle, jossa sääolosuhteiden mukaan ajetaan Varangin vuonolle, juksakalastus ja Kamtschatkan jättiläisravun pyyntipaikoille.
Ennalta sovitun luvan ja tavan mukaan kalastamme ja seuraamme ryssänravun pyyntiä.
Käymme maissa ruokailemassa ja jaloittelemassa mikäli sääolosuhteet sallivat, muutoin nautimme merimatkaeväät veneessä. Paluu iltapäivällä lähtöpaikkaan. Sopimuksesta ruokaillaan Fjellstualla ennen paluuta Ivaloon.
Kokopäiväisellä merimatkalla voimme valmistaa ruuan ja kahvit tulilla suojaisella rantautumispaikalla.

Erityisen vaikeat sääolosuhteet voivat muuttaa matkan kokonaisuutta.
Kalansaalis perataan yleensä jo veneessä ja valmistellaan Fjellstualla kotiinviemisiksi. Kamtschatkan jättirapusaalista on mahdollisuus ostaa kotiinviemisiksi.
<<- JÄÄMERIELÄMYS
<<- VAELLUS LINTUVUORILLA
<<- KALASTUS, JUKSAAMINEN
<- www.jr-giant.fi
<