Takaisin kalenteriin Pääsivu
Kiinteistön ja kausivälineet huollamme ennen kesäjakson alkua, myös nukumme yöt mikäli emme tee toisin.
JR-Giantilla 5 eräkäyttöön valmistettua ruotsalaista puolijoukkuetelttaa, kaminat
täyden palvelun maastoruokavalmistusvälineet
vuokrattuja aikoja eräkämpissä, yhteistyökumppaneilta, joita voi varata kauttamme, myös Norjan ja Ruotsin puolella
pikkubussi kuljetuksiin 1+8 henkeä, 6 moottorikelkkaa, henkilökuljetusreki, muita kuljetusrekiä 4 kpl
makuupussit 8 hengelle
kelkkailuvarusteet 8 hengelle
vetouistelu- ja perhokalastusvälineet 8 hengelle
kookas pulpettivene Finnmaster 520, 50 hv nelitahti Honda, katsastettu II luokkaan
Old Dawn perämoottorilla varustettu kanootti
perämoottorilla varustettu kumivene
moottorikelkan ja tavaran kuljetuksiin kaksi kuomullista peräkärryä, jarrullinen ja jarruton
veneenkuljetustrailereita 3 kpl
Kysy ohjelmapalveluita ja hintoja. Kaikki ovat myös tarjousten mukaan ajallisesti ja hinnoittelullisesti saavutettavissa
Kullanhuuhdonta
JR-Giantin Laanikulta
Rönkönoja, Laanilassa.

Lapin irtokulta, maailman puhtainta kultaa. Voit löytää koruiksi sopivia hippuja rännittämällä ja vaskaamalla aivan itse. "Hengetön - satiainen - lutikka - isomus..." mikä lieneekään. Kauniit korukivet löytyvät samasta montusta, omin käsin ja silmin. Vesipumput, rännit ja vaskoolit vuokrattavissa muutamiksi tunneiksi tai päiviksi, hinta 100-500 mk. Kultavaltauksella leiri kahvisteluun ja ruokailuun. Myös telttamajoitus.

Kesäkalastus
Jäiden lähdettyä, jokien avauduttua, kalastamme kevään ensimmäiset sulanveden kalat vaikka verkoilla järviltä, myöhään syksyyn taimenen pintaverkkopyyntiin ja mätimuikut makoisiin suihin, rannalta virvelöiden jokien nousulohta, veneellä uistatellen soutaen nousutaimenta ja lohta, talteen ottaen parhaan kokoiset harrit Tornio-, Muoniojoella, Tenolla tai Näätämöllä. Myös Norjan Raisajoen upeaan kanjonimaiseen lohijokeen käymme vieheinemme kalastamaan. JR-Giantilla verkot, virvelit, soutuveneet ja moottoritkin. Kalastamme myös Lokalla ja Porttipahdalla siikaa ja taimenta verkoilla, uistatellen ja perhostellen. Runsaat kalansaaliit perkaamme ja valmistamme JR-Giantin savustusmenetelmin ja säilömme purkittamalla mitä parhaimmilla mausteilla tai umpiopakkauskoneella kotiin vietäviksi. Majoitukset vuokrakämpissä tai puolijoukkueteltoissa. Hinta 250-1500 mk vrk/hlö. Luvat hankitaan niin sovittaessa.
Nuottakalastus
Vedämme nuottaa nuotta-apajissa Inarilla, vaikka jään reunasta, tunturijärvien omaa uskomatonta saalista. Nuotta ja nuottaveneet JR-Giantilla pienen porukan sopivaan käsittelyyn. Kalansaalis perkataan, käsitellään ja laitetaan umpiopakkauksiin kotiin viemisiksi. Nuottaus 3500-6500 mk päiväreissu. Kahvit tai ruokailut tulilla sovittaessa, rantakalat syödään samalla reissulla.
Vetouistelu
Inarilla, useamman kokoisella veneellä. JR-Giantilla vetouisteluvälineet ja Räsäsen seiska, punalihaisen maun mukaan. Kasarinselkä, Sammakkoselkä ja Vasikkaselkä sen syvimpine 96 m kohtineen, löytäen myös rannan harri- ja taimenen ottopaikan, saaden raudun saaliiksi antaa upeita kokemuksia ja uistelun tunnelmaa. 400-600 mk tunti tai 1500-3500 mk päivä ruokailuineen. Majoitukset erikseen sovittaessa Inarin kämpissä tai JR-Giantin puolijoukkueteltoissa.
Perhokalastus
Parhainta, todellista kalastusta, pidämme myös perhokalastuskurssit. JR-Giantin korkeatasoisin perhokalastusvälinein, erämaan tunturijokien ja purojen, koskien ja nivojen saalista talteen korjaten. Ryhminä majoitumme puolijoukkueteltoissa. Aloittelijoista nuorista varttuneimpiin perhostelijoihin kauttamme perhonsidonnan kiehtovaan maailmaan. Kalastuspaketit täysihoidolla, kalastus- ja perhonsidonnan kurssilla 4-8 henkilöä, 1200-1800 mk/vrk, 4-6 vrk:tta. Erämaahan kalastuspaikkoihin vaeltaen tai lentämällä vesitasolla.
Veneily
Inarijärvellä, käymme katsomassa Ukonkiveä, saamelaisten uhripaikkaa, kunnioittaen sen menneisyyttä, historiaa, veneilemme ikuisen jään Jääluolaan sen arvoitukselliseen viileyteen, katsomme upeaa Kasarinselkää, sen rannattomuutta ja lukuisia karuja saaria. Nautimme saarten tulipaikoissa nokipannukahvia, Kulkurin eväitä ja palanpainiketta unohtamatta. 300-1200 mk tunti tai 2500-6000 mk päivä täysihoitopalveluineen ja majoituksineen.
Patikointi/Vaellus
Polun tunturimaastoon, erämaahan jokien ja järvien luokse, puistojen merkittyjen reittien ja huollettujen tulipaikkojen kautta vaatimattomin lyhyin askelin tai kiiruhtaen pitkään kulkien Kulkurin askelin. Reput ja rinkat omin voimin. Myös ennalta huollettujen ruokailu- ja telttamajoituspaikkojen kautta Kulkurin niestasäkin kanssa. Päivävaelluksista viikkopatikointiin 100-500 mk/pvä/hlö.
Korvasienestys
Puhtaan maan korvasieni kasvaa luonnon ehdoilla, sato vaihdellen kevään kulusta johtuen joskus todella hyvä. Syksypuolella muutkin sienet kilvan porojen kanssa kerättävissä, talteen talveksi. Opastukset ja huollot 200-1200 mk reissu. Vaellusvarusteita vuokrattavissa.
Atlantinkalastus/Norja
Narvikin sataman ja vuonon kautta Atlantille. Merikalastusta ruotsalaisen yhteistyökumppanin kanssa veneineen ja majoituksineen. Täyden palvelun matkat 600-2200 mk/vrk/hlö.
Jäämerenkalastus/Norja
Pohjois-Norjan Näätämövuonon kautta Jäämerelle, Kirkkoniemen ja Bykeijan "Pikku Suomen" edustalle norjalaisen yhteistyökumppanin kanssa meriveneellä juksaamaan ja uistattelemaan seitä, turskaa, pallasta. Täyden palvelun kalastusmatkat majoituksineen mantereella tai poromiehen kämpässä tai talossa Jäämeren saaressa. Kalastusmatkat Ivalosta Jäämerelle 500-2200 mk/vrk/hlö.
Marjanpoiminta
Lapin hilla, yöttömässä yössä kypsynyt, täyteläinen makoisa keltainen marja, jonka löytää uudestaan ja uudestaan joka kesä karhujen vahtiman suon laidalta ja tunturin varjoisasta rinteestä, tunturipuron kosteikolta tai Inarijärven saaresta. Unohdetumpi, C-vitamiinipitoisin parhain mehu- ja hyytelömarja Variksenmarja, jota löytyy lähes joka paikasta ja mustikat puolukoineen ovat kerättävissä Lapin luonnosta talteen. Opastuksia ja kuljetuksia huoltoineen 200-1200 mk reissu.
Vesilintumetsästys
Syksyn iltahämärän ja varjojen tullessa lentää lapin hanhiparvi ylitse jänkien, tiettyjen paikkojen, syömäpaikoilleen ja järvenranta ja jänkälampareiden kortteikkoihin. Hanhenpyyntiin ja muiden vesilintujen pyyntiin ohjatuin valmisretkin. Pyyntiluvat hankitaan ja telttamajoitukset ruokailuineen. Metsästysvuorokausi ohjattuna täydellä palvelulla 500-1500 mk/hlö.
Karhunmetsästys
Suurpetomme, metsien kuningas, suomalainen harmaakarhu, erämaan eläjä, jota vähennämme tarkoituksellisen kestävän määrän vuosittain. Perinteisen kevätpyynnin jäätyä pois, olemme saloilla saapastelemassa ja koiran haukulla myöhään syksyyn, lumijälkiin saakka karhumetsällä. Majoitumme laavulla tai puolijoukkueteltoissa erämaan syleilyssä. Oppaanamme toimii tietty karhunkaataja, poromies tuntien kunnioitusta karhua kohtaan mutta suojellen myös omaa elämisen ja toimeentulon oikeutusta. Karhunkaatoluvat ostettavissa ja saatavissa koko Lapin läänin luvalliselle alueelle. Oppaillamme koirat sovittaessa. Reissut 800-3000 mk/hlö/vrk palvelun ja keston mukaan.
Ruska
Värikylläisyyden loistoa, maaruskan alkaessa ja lehtiruskan saavuttua, suurin maalarimme, Luoja antaa viimeisen riemun loistaa kiitoksena kesästä, sen kaiken rikkauden hetkessä nautittavaksi ja hiljaiseen vetäytyvään yksinäisyyteen luonnon osittaiseen kuolemaan ja valmistautuu uuteen syntymään seuraavana kesänä. Kaiken tämän keskellä, sinä ihminen, olet pieni mutta niin vaikuttava tekijä mitä meille jää tulevaisuuteen. Ruskavaellukset tunturiin, Inarijärvelle, jokien ja virtojen äärelle ryhminä, telttamajoituksin 250-650 mk/vrk/hlö, omatoimisesti oppaamme mukana tai huoltoineen.
Maalintumetsästys
Viimeisten aihkimetsien asukas koppelo ja metso, verotamme tuottoa, säästäen ja säädellen kantaa. Riekon löydämme lukuisista paikoista, sen runsaat poikueet, joiden vertaisia et muualta tavoita. Omilla tai Kulkurin oppaiden koirilla kuljemme avotunturien ja metsänreunojen maastot. Pyyntireissut 500-1800 mk/vrk/hlö palvelun ja opastuksien mukaan.
Hirvenmetsästys
Eräillä Lapin riistamailla on mahdollisuus seuruepyyntiin hirvimetsälle, myös Ruotsin puolelle. Sopimuksen mukaan varaamme kiintiöömme pyyntimahdollisuuden, yleensä koiralla tapahtuvaan hirvenmetsästykseen. Myös ulkomaalaiset voivat osallistua pyyntiin. Räätälöityjä metsästysreissuja 900-2600 mk/vrk/hlö ja sopimuksen mukaan.
Poroajelut
Poroajokortti, poronkusema ja keino selviävät käymällä aidolla saamelaisella porotilalla sen viehättävässä ilmapiirissä kuunnellen lapinjoikua ilosta, rakkaudesta ja ikävästä. Käymme poroajokurssin koeajoineen. Pitemmillä poroajeluilla voimme myös yöpyä lapinkodassa tai porokämpällä sen tunnelmallisessa ilmapiirissä. Voimme ruokailla aitoa lapinruokaa kodan hämyisessä ilmapiirissä. Porotilaan ja saamelaisuuden historiaan tutustuminen Inarissa. Ennalta varatuin käynnein 200-1200 mk/vrk/hlö.
Talvipilkki
Ensijäiden tultua saavutamme parhaimmat kalasaaliit pilkillä, tunturirautuvesien kalat ovat virkeimmillään ottamaan pilkkijän onkeen. Koko talvisen ajan kairaamme pilkkireikiä jäähän, mitä pitemmälle kevät ehtii, sitä pitempiä reikiä, joudumme käyttämään jopa moottoriporaa saadaksemme riittävän suuria reikiä pilkkikaloille. Pilkkivesille menemme moottorikelkoilla rekien kanssa, loput matkat vielä voimme hiihtää. Lyhyen ajan ollessa käytössä, saavutamme kalapaikat lentokoneella, joka suo jokaiselle mahdollisuuden piipahtaa kalassa, jotta kalajuttujen määrä ja laatu pysyy korkeana. Luvat ja kelkkakuljetukset, majoitukset pilkkijärven rannassa puolijoukkueteltan ja kaminan lämmössä järjestää JR-Giant, kuten huollot ja täydenpalvelun varustukset. Lyhyestä pilkkikäynnistä viikon matkaan ja majoitukseen 250-1500 mk/vrk/hlö, myös sopimushinnoin. Myös päivittäiskuljetuksia pilkille JR-Giantin teltalle, jossa majoitusmahdollisuus.
Yritysten talvimatkat
Parhainta talvea marraskuusta, kaamoksen ja kuunvalon loistoa, kevään jatkuvaan auringon kiloon, fyysisen ja henkisen selviytymisen rajamailla, kuitenkin heikoimman ehdoilla, yrityksesi yritysvieraiden kanssa lähestyminen keskeiseen kanssakäymiseen, luottamukseen ja sen myötä tulokselliseen kaupankäyntiin. Toimintaelämysmatkat hyvien kauppasuhteiden ylläpitämiseen, räätälöidään ennalta sovituin tavoin ja tasolla, toimintaluottamukseen perustuen. JR-Giant järjestää ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta, täyden palvelun periaatteella ohjelmaa niin ulkomaalaisille kuin kotimaan yritysasiakkaille. Yrityspalvelumatkat 1200-2500 mk/vrk/hlö.
Hiihtovaellus
Hiihtovaellusten huolto ja varusteiden kuljetukset, ladunveto ja majoitusten hoitaminen tehdään hiihtäjien esittämin tavoittein ja tasolla, moottorikelkalla suuntaa vetäen. Hinnat sopimuksen mukaan 200-600 mk/vrk/hlö.
Moottorikelkkailu
Maan saavuttaessa lumivaipan ja sen viimeisten lumien sulaessa, koko väliin sopii moottorikelkkailu ohjattuna, opastettuna maanomistajien ja maanhaltijoiden luvin ja ehdoin, huomioiden ympäristön, luonnon ja luontaiselinkeinon, aiheuttamatta kohtuutonta häiriötä tai haittaa kenellekään. Lyhyet ja pitkät safarit, moottorikelkkaurilla ja luvallisesti urien ulkopuolella, vuokrakelkoilla ja JR-Giantin huoltokelkoilla, reet mukana tai ilman, täyden huoltopalvelun majoitus- ja ruokailujärjestelyjen kanssa. Ajamme myös tunturialueiden kautta Ruotsiin ja Norjaan, jossa yhteistyökumppaneiden kanssa sovituin tavoin ja ehdoin. Lyhyet moottorikelkkakurssit tehdään päiväretkinä maastoon, jolloin kelkan käsittely luontuu vaativimmillakin reissuilla ja ajonautinto on jo eri tasolla harjoittelun jälkeen. Täyden palvelun reissut kelkkailuvarusteineen 800-2200 mk/vrk/hlö, puolenpäivän ohjattuja safareita 500-800 mk/hlö. Perhereissuja rekikuljetuksella ja tulilla nokipannukahvia ja loimukalaa tai makkaraa paistaen sopimuksen mukaan päivän hinnoin. Ohjelmat sovitaan ryhmien mukaan ja hankitaan lyhyetkin pilkkiluvat reissuun.
Talvikalastus
Juomukset eli talviverkot laitetaan samaan aikaan jäiden tullessa, jolloin pyydetään tuore syömäkala ja valmistetaan todella hyvää puhtaan veden saalista vaikka joulua varten. Käymme ammattikalastajien nuotta-apajan vetoa katsomassa ja talvisen saaliin korjaamista. Sopimushinnoin omatoimisesti verkkokalastaen ja kokien.
Joulu, Uusi vuosi
Päivä on vaihtunut pitkään kaamokseen, päivättömään yöhön, jonka kuulaudessa ja kuun valon loisteessa olemme hiljentyneet arjen jälkeen vuoden juhlaan, joulun rauhaisaan aikaan. Kiireettömään mutta silti rikkaaseen ajankohtaan sopii hiljentyä ja kiittää menneen vuoden kulusta ja saavutuksista, terveydestä ja ystävistä. Muistaa läheiset ja hiljentyä rauhaan. Nauttia ihmisten läheisyydestä, suoda itselleen kylläisyyden tunto jouluruokien ja juomien parissa. Alkaa uudenvuoden ja valon odotus. Käydään ulkona ja luodaan uusia tuttavuuksia, liikutaan luonnossa. JR-Giantin täyden palvelun Joulu ja Uusivuosi, joulupukkeineen ja uudenvuoden raketteineen aloittavat ladatun ihmismielen uuteen työntouhuun. Viikko 5500 mk ja sovitut palvelut ohjelmineen noin 1500-3000 mk. Kulkurin majoitus n. 8 henkeä.
Riekon ansapyynti
Lumivaipan ollessa riittävän korkea, alkaa riekko tehdä jälkeä hangen pintaan ja metsälle miehen mieli tekee. Riekonpyynti vasta todella alkaa. Voimme lähteä hiihtäen metsälle aseen kanssa ja virittää ansoja tunturin koivikkoon riekolle. Talvista pyyntiä voimme jatkaa maaliskuun loppuun saakka. Kevään valoisina öinä, hiihtäen tai jalkaisin kelkkakeinoja pitkin kävellen, riekon naurua kuunnellen, saavutamme makoisan riekkopaistisaaliin. Täyden palvelun, huolletut riekonpyyntireissut lupineen, majoitukset vuokrakämpillä JR-Giantin pyyntikohteissa 500-1200 mk/vrk/hlö.
Talvimetsästys/Ruotsi
Talvisen huurteisen latvalinnan tavoitat Ruotsin metsistä, sen pyyntiin ohjaa JR-Giant hoitaen luvat, majoitukset täyden palvelun ohjelmineen. Moottorikelkoilla teemme talviseen metsään hiihtouria harvakseltaan. Lintujen huurrepuiden läheisyyteen, jonka latvoja kultaa aamuauringon kilo, kylmän pakkasen purastessa nokkaa ja sormenpäätä, hiihdon lomassa. Uskomattoman raikasta metsästystä. Täyden palvelun matkat 600-1200 mk/vrk/hlö.
Yritysten kaamosmatkat
Yrityksien neuvottelut ja palaverit JR-Giantin tiloissa, lyhyet ohjelmat luontoon moottorikelkoilla. Käyden nauttimassa kaamoshuvien tarjonnasta, Kaamosjazz ja muut yllätykset läheisessä Saariselän taajamassa. Yritysten uusien tulevien työntekijöiden tutustuttaminen yrityksen henkeen ja työntekoon, parhaiten pienen ryhmän voimin ja ohjelmatavoin luo laadukkaan valintamahdollisuuden ja päätöksenteon, joka on merkittävä yrityksen tulevaisuuden tuotantotavoitteiden vaikutuksiin. Kaikkina vuodenaikoina mahdollisuus, kuitenkin pitkän talvisen kaamoksen aika tuo esille henkisen ja fyysisen kestokyvyn ja rajallisuuden. Antaa molemminpuolisen valinnan vapauden ja varmuuden, luoden kiinteitä turvallisia ja luottamuksellisia suhteita pitkälle tulevaisuuteen. Vain sopimushinnoin, käytössämme ulkopuolista konsultointia vaativaan arvostelevaan tulokseen.
Hiihtolomat
JR-Giantin majoitukseen sopii n. 10 hlöä, omatoimisesti tai täydellä palvelulla. Parhainta asumista ja kaikki säpinät kuitenkin 30 minuutin aikana saavutettavissa. Varaa hiihtolomasi ajoissa, varausmaksu maksettuna voit keskittyä perheinesi tai yrityksesi henkilökunnan kanssa aivan toisiin elämyksiin. Asumisen välillä voit nauttia täydenpalvelun päivät luontomatkalla tunturiin, JR-Giant huoltaa ja kuljettaa väkesi minne vain ja missä mieli lepää. Ohjelmakuljetukset ja turvapalvelut asukkaille 200-1500 mk reissu.
Pääsiäinen
Parhainta hiihtoaikaa, aurinko paistaa lähes läpi vuorokauden, yön viiletessä hiihtoladut muuttuvat teräshangiksi ja jälleen aamun koittaessa parhaimpina hiihtourina perinteisellä ja luistelutyylillä. JR-Giant tarjoaa asumisen ja hiihtämisen lomaan täyden palvelun päivän tai useamman ohjelmia sopimuksen mukaan. Hinta noin 5500 mk viikko.
Juhannus
Yötön yö, ainoa se oikea juhannus Inarilla ja juuri jäiden lähdön jälkeen. Inarin mahtavan kasarinselän laidalla tai Kaamassaarten rantakivillä juhannuskokon sytyttäminen ja illanvietto ystävien parissa. JR-Giant vie saarten suojaan, kämpän lämpöisyyteen, hyvien ruokien nautintaan. Ei vaivaa mitkään hyttyset, eikä pelkoa punkeista vaan puhtaan luonnon ja ilman luomaa tunnelmaa. Majoitukset ja ohjelmapalvelut 350-1200 mk/vrk/hlö omatoimisesta täyden palvelun tasoon.
Täysikuu
Kuunloiste päivättömässä yössä, sen kylmähkö valo vahvoine varjoineen luo uskomatonta tunnelmaa talviseen luontoon. Samaan aikaan revontulten leikitellessä taivaankannella, sähköisten varauksien purkautuessa ritinällä ja kohisten kuin tuuli puiden latvoissa, elämän syntymisen ja syntyvyyden parhaimpia aikoja, luoden rakkauden ja rakastelun uusia ulottuvuuksia perinteisen käyttäytymisen lisään. Täydenkuun hulluuden saavuttaminen, öiden valvominen ja ihmismielen hurmaantuminen tunturiyön kuuntaian loisteessa, unohduksen syliin...

Kumpa huominen ei olisi uusi eilinen, tänään elän Sinulle ja itselleni; JR-Giant.
Kulkurin huolto
Pihapiirissä huoltorakennus; varasto, vastaanotto; palveluhenkilökunnan majoitus. JR-Giantin asiakkaat ovat yrityksen puolesta vakuutettuja Sammossa, sekä kalusto omavastuuosuudella.
[Toimintakalenteri] [Takaisin sivun alkuun]