MERIKALASTUSMATKA
Laksfjord, äärimmäisiä kokemuksia, täydenpalvelun merikalastusmatkana Barentsin merelle, Norjan pohjoisen mantereen kolkkaan Jäämerelle. Laksfjordin vuonolta avautuu rannaton meri. Vuonon rannalla Norjan parhaimpia lintuvuoria. Maan, vuorten suojassa pieniä taimen- ja rautujärviä. Matkat järjestää Arctic Giant Travels.
Jäämerireissulle voimme lähteä Ivalosta pikkubussilla, matkatavaroiden kulkiessa sen peräkärryssä. Ajoaika on pysähdyksineen n. 6tuntia. Jos matkaan lähtee etelä Suomesta, niin kannattaa harkita Lakselvaan Banakin lentokentälle lentoa Helsingistä ja siitä on bussi vastassa ja ajoaika on pari tuntia Veidnesiin.
Kalastuspaikka on Veidnesklubben,minne ajetaan Lakselvasta Porsangerin vuonon itäpuolta, Svärholthalvöija maan ylitse Laksefjorden vuonolle sulan meren rantaan Veidnesiin, jossa melkein ei mitään mutta kuitenkin niin paljon että nähdäkseen kaiken, pitää kiertää vartaloa kerran ympäri ja uskoa silmiään, kokeakseen yksinäisen ihmisen mitättömyyden, huikaisevaan avaraan tunteeseen.
Yleensä yritysten kalastusreissut neuvotellaan yksityiskohtaisesti varusteineen ja palveluineen hyvissä ajoin, myös omatoimisesti kannattaa käydä pikku porukalla kokemassa äärimmäisiä olosuhteita, pitää muistaa että meri on ankara ja vaatii kokeneiltakin kunnioitusta ja luonnon tuntemusta. Parhaiten reissusta nauttii ammattilaisten mukana.
Porukka lähdössä pitkänsiiman nostoon helmikuussa-->>>
Jäämeren runsauden kokeminen Veidnesin kalastajien kanssa juksaamalla, pitkällä siimalla ja sovitusti myös verkoilla mahdollistaa aina sulana oleva meri ja yleensä melkoisen tasaisen pakkasilman vallitessa. Kalastusalus Veidnesjenta ja sen ammattitaitoinen miehistö kuljettaa asiakkaaat kalaan tai lintuvuorille bongaamaan.
Majoitus järjestetään kaksikerroksisessa Bernt Skogenin omakotitalossa tai mökkimajoituksessa. Ruokailut omatoimisesti tai palveluilla. www.veidnesopplevelser.no
Rautupilkille osallistujat kuljetetaan pääsääntöisesti moottorikelkkareessä. Pilkille voit vuokrata myös oman moottorikelkan.
Isolla 13m kalastajaveneellä käymme ulkona merellä kalassa. Emme tarvitse mitään kalastuslupia juksaamiseen ja juksavälineet ovat isäntien hankkimia. Voimme kokea edellisenä päivänä pyyntiin laitettu pitkäsiima ja juksata turskaa, hysaa, koljaa, seitä, brosmea, puna-ahventa, kissakalaa, pallasta. Saalis voidaan perata veneessä ja maihin tultua laitetaan kylmälaukkuihin kotiin viemisiksi. Saaliista valmistetaan myös illallinen.
Erikoista saalista pitkästäsiimasta helmikuussa.>>
Kamtsathkan jättirapua eli Kuningasrapua pyydetään marras- joulukuun aikana mutta sitä voi tulla joskus jopa pitkän siiman koukuista. Valmistamme siitä erinomaisen maukkaita alkupaloja. Kotoisesti nimittämämme Ryssänrapu on aivan uusi tulokas herkulliseen ruokapöytäämme.

<<- MERI- TAI PILKKIKALASTUSMATKA
<<-TALVIKALASTUS
<<- RAUTUPILKKI
<<- TULOSTA SIVU
<<- www.jr-giant.fi